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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






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Biblioteca(s):  Embrapa Clima Temperado.
Data corrente:  17/12/2021
Data da última atualização:  17/12/2021
Tipo da produção científica:  Nota Técnica/Nota Científica
Autoria:  MORAES, D. P.; CHIM, J. F.; BARIN, J. S.; VIZZOTTO, M.; FARIAS, C. A. A.; BALLUS, C. A.; BARCIA, M. T.
Afiliação:  DÉBORA P. MORAES; JOSIANE F. CHIM; JULIANO S. BARIN; MARCIA VIZZOTTO, CPACT; CARLA A.A. FARIAS; CRISTIANO A. BALLUS; MILENE T. BARCIA.
Título:  Influence of the cultivar on the composition of blackberry (Rubus spp.) minerals.
Ano de publicação:  2021
Fonte/Imprenta:  Journal of Food Composition and Analysis, v. 100, 103913, July 2021.
ISSN:  0889-1575
DOI:  doi.org/10.1016/j.jfca.2021.103913
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  The mineral profile of fruits is allied to their nutritional value, although studies on the influence of cultivars on the profile of these micronutrients in blackberries are scarce. Therefore, the present study aimed to verify if the different blackberry cultivars (?Tupy,? ?Guarani,? ?Xavante,? and ?BRS Xingu?) influence their mineral profiles. Fourteen minerals were evaluated (Al, Ba, Ca, Cu, Fe, Cr, K, Mg, Mn, Mo, Na, Ni, Sr, and Zn), and the macrominerals were: potassium (majority), calcium, magnesium, and sodium. The results showed that the type of cultivar influenced the profile of the microminerals. ?Guarani? presented high chromium and copper content, while ?BRS Xingu? presented higher manganese content than the other cultivars in both harvest periods (2016 and 2017) studied. Three of the blackberry cultivars studied can supply the lack of some microminerals, being ?Tupy? a source of copper and manganese, ?Guarani? a source of chromium and copper, and ?BRS Xingu? a source of manganese, chromium, and copper.
Thesagro:  Amora; Amora Preta; Composição de Alimento; Mineral; Nutrição.
Thesaurus Nal:  Rubus.
Categoria do assunto:  --
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Registro original:  Embrapa Clima Temperado (CPACT)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CPACT22138 - 1UPCAP - DD
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Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Pecuária Sudeste.
Data corrente:  21/05/2019
Data da última atualização:  13/03/2023
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  A - 2
Autoria:  SANTOS, I. G. dos; CRUZ, C. D.; NASCIMENTO, M.; FERREIRA, R. de P.
Afiliação:  Iara Gonçalves dos Santos, UFV; Cosme Damião Cruz, UFV; Moysés Nascimento, UFV; REINALDO DE PAULA FERREIRA, CPPSE.
Título:  Selection index as a priori information for using artificial neural networks to classify alfalfa genotypes.
Ano de publicação:  2019
Fonte/Imprenta:  Genetics and Molecular Research, v. 18, n. 2, gmr18221, 2019.
DOI:  doi.org/10.4238/gmr18221
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  The efficiency of a selection index generally depends on the quality of the variance matrixes, which demands controlled experiments. Using Artificial Neural Networks (ANNs) trained from a selection index is advantageous for selecting genotypes since an ANN has the capacity to classify genotypes in an automated way. We propose the use of ANNs for the selection of alfalfa genotypes, based on a selection index. Data were collected from 77 alfalfa genotypes evaluated based on nine traits from four cuttings. The traits were divided into forage yield and nutritive value groups. In order for the ANNs to learn the classification pattern, the Tai index was used, which allows secondary traits to be included in the index to improve the gains of the main traits. An index was established for each group of traits, and based on the index scores the genotypes were subdivided into four classes (optimal, good, medium, and bad). After testing different topologies, ANNs were established for each index, according to the apparent error rates. The chosen ANNs were efficient in classifying the genotypes since the highest apparent error rate reached 15%, meaning that the ANNs efficiently captured the data pattern. Considering the ANN classification for both groups of traits, there was a high degree of agreement with the classification obtained from the Tai index, as expected. Even in the cuttings where the ANNs presented the worst performance, their potential to classify alfalfa genotypes was clear,... Mostrar Tudo
Palavras-Chave:  Computational intelligence; Tai index.
Thesagro:  Medicago Sativa.
Categoria do assunto:  F Plantas e Produtos de Origem Vegetal
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/197607/1/gmr18221-selection-index-priori-information-using.pdf
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Registro original:  Embrapa Pecuária Sudeste (CPPSE)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CPPSE24781 - 1UPCAP - DDPROCI-2019.00024SAN2019.00030
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